Öppet köp i 30 dagar!

Inte nöjd? Det är viktigt för oss att du känner dig nöjd efter att du har handlat hos oss. Därför ger vi dig 30 dagars öppet köp!

Så länge varan är i samma skick som vid köptillfället och att batteriet inte är använt – kan du returnera den inom 30 dagar, och få pengarna tillbaka.
Vi vill uppmärksamma er om att förbrukningsbatterier som är använda, både engångsbatterier och uppladdningsbara batterier kan i visa tillfällen inte säljas på nytt och ni kommer då få ersättning i proportion till värdeminskningen. 
I de fall varan du beställt inte fungerar med den enheten den skulle användas till, eller att varan inte fungerar alls – Kontakta oss innan du returnerar, då vi i många fall löser det utan retur.
Den utökade returrätten gäller dock inte för företag eller annan offentlig institution/förvaltning. Returrätten följer samma kriterier som ångerrätten.

Information om ångerrätt


Om du ångrar ett köp du har gjort hos oss, är det i huvudsak ångerrätten som gäller. Vi har i tidigare stycke nämnt att vi har utökat den lagbestämda tiden från 14 dagar till 30 dagar. I ångerrätten så har du som konsument visa plikter och uppgifter. Dessa finner du i stycket nedanför. Vi hoppas alltid att kunna lösa dessa förfaranden så enkelt som möjligt för båda parter, samtidigt som det sker inom lagens bestämmelser. Vi skickar därför ut information om ångerrätten via e-post vid leverans.

I de fall som man har använt varan som sin egen, kan inte ångerrätten göras gällande. Vi ber er att vara försiktiga med originalemballaget om man önskar att returnera varan tryggt och säkert tillbaka

Här finner du några viktiga utdrag från ångerrätten:

  • Ångerrätten gäller vid köp av förbrukningsköp. Ångerrätten kan därför inte tillämpas av en firma eller någon som har handlat för näringsverksamhet.(jf Ångerrätten § 6, punkt e)
  • Ångerrätten gäller inte heller om varan inte kan levereras tillbaka i samma skick som när den införskaffades Den skall alltså kunna återlämnas utan någon skada eller försämring på grund av slarv eller bristande omsorg från konsumentens sida.(jf. Ångerrätten § 12 punkt a)
  • Returkostnaden bekostas av konsumenten (jf. Ångerrätten § 15 första stycket).
  • Om du använder dig av ångerrätt i anslutning med ett tillverkningsköp (hos oss är detta självproducerade batteripaket som anpassats efter kundens behov eller skräddarsydda batterier och laddare), då är du skyldig att betala de extra kostnader för vårt arbete och material som används. (jf. Ångerrätten §16 första stycket).
  • I de fall du inte hämtar ut ditt paket och agerar passivt, kommer du inte gett oss någon indikation på varför paketet inte har blivit hämtat. Du kommer då inte ha uppfyllt de krav som ställs i Ångerrätten §11 och §13, och mister således rätten till att häva avtalet. Du kommer då debiteras för fraktkostnader tur/retur, samt en avgift, en total kostnad på 350 SEK för behandling av ärendet.

Genomförande för retursändningar

Ångerblankett ska bifogas vid ångrat köp: Ladda ner vår ångerblankett  Se även konsumentverkets ångerblankett här  (PDF) 

Observera att företag inte har någon ångerrätt.

I alla tillfällen när ett paket skall returneras till oss måste du kontakta oss i förhand så att vi vet varför det skall returneras. För att skicka tillbaka något i samband med returrätten eller ångerrätten så räcker det med att bifoga en ifylld retursedel. Paketet måste sändas till följande adress: 

Adress:

BatteriGiganten AB 
Box 59
452 22 Strömstad, Sweden 

Märk paketet med ditt ordernummer, eller bifoga något dokument som är kopplat till ordern (kopia av orderbekräftelse, leveransbekräftelse eller faktura).

Elektroniskt avfall

Vi ber er att ni kastar era gamla batterier vid närmaste miljöstation eller på en plats där de tar hand om avfallet på ett miljövänligt och korrekt sätt. Du kan även om så önskar skicka tillbaka den gamla utrustningen till oss, så att vi tar hand om det. Du kan använda samma postadress som vi skrev i förra stycket. Tänk bara på att du märker upp paketet med ”Avfall”, ”Retur av gammalt batteri” eller liknande märkning.